Alerta geslaagd voor WDTM Keurmerk.

Alerta, de Meld & Zorg Centrale in Twente, is geslaagd voor het WDTM Ketenkeurmerk Persoonsgebonden Alarmeringsdiensten.

 

 

Neem contact met ons op

Wij vertellen u graag hoe wij u ondersteunen met zorg op afstand.

Bel 074 255 00 80

Deel deze pagina

WDTM is de brancheorganisatie en levert een maatschappelijk relevante bijdrage aan de veiligheid, het comfort en de zelfstandigheid van mensen in hun leefomgeving. “Veel zorgorganisaties bieden cliënten personenalarmering. Want met personenalarmering kunnen mensen veilig en met een vertrouwd gevoel thuis blijven wonen. Bij een noodgeval thuis roepen cliënten hulp in met de alarmknop en is er direct contact met een professional”, aldus Jos Korfage, directeur Alerta.

Alerta signaleert, interpreteert en reageert
“We zijn natuurlijk enorm trots dat wij de eerste Meld & Zorg Centrale in Nederland zijn die het KIWA keurmerk persoonsgebonden Alarmeringsdiensten ontvangen heeft. Alerta ontzorgt zorgorganisaties”, benadrukt Korfage. “De Meld & Zorgcentrale levert 24/7 verpleegkundige zorg op afstand voor (zorg)organisaties. Bij een alarmmelding van de cliënt signaleert de medewerker van Alerta het probleem en interpreteert de hulpvraag. Om vervolgens te reageren door telefonisch te ondersteunen of door de benodigde (professionele) hulp in te schakelen.

Resultaat audit

Uit het Auditrapport ‘Ketenkeurmerk Persoonsgebonden Alarmeringsdiensten’ blijkt dat de betrokkenheid van medewerkers bij Alerta erg groot is, Alerta mooie plannen en projecten in het vooruitzicht heeft en uitvoert en dat het ambitieniveau hoog is’.

 “Hier herken ik ons in, wij bieden graag kwaliteit. Wij richten ons actief op technologische innovatie en lopen hierin voorop. Daarnaast onderzoeken we hoe personenalarmering preventief ingezet kan worden zodat mensen langer en veilig thuis kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld met de ontwikkeling van vroeg signalering en sensoring. De verpleegkundig centralist maakt met een stoplichtmethode bij elke melding een inschatting van de situatie en het welzijn van de cliënt. Deze vastgelegde gegevens kunnen in combinatie met opvallend meldgedrag een indicatie zijn dat hij behoefte heeft aan een andere vorm van zorg.” 

Alerta Meld & Zorg Centrale biedt naast alarmeringsaanname ook telefonische bereikbaarheid en andere diensten voor diverse (zorg) organisaties in Twente.

Printen

Alerta werkt samen met

 

Vitaal Twente Vilans Twentse Zorgacademie Secuvita Infoland Enovation vcare ZorgAccent Carintreggeland TMZ